Jeuk, onaangename geur, droogheid, irritatie en afscheiding zijn allemaal vaginale ongemakken waardoor veel vrouwen zich niet op hun gemak en gegeneerd voelen – in sommige gevallen tast het zelfs hun kwaliteit van leven aan. Symptomen van vaginale infecties komen veel meer voor dan je waarschijnlijk denkt, maar wees gerust: de meeste kunnen eenvoudig behandeld en voorkomen worden!

Vaginale jeuk

Jeuk is een vervelend en veelvoorkomend vaginaal symptoom dat gewoonlijk wordt veroorzaakt door een wildgroei van de schimmel Candida albicans, maar heeft soms andere oorzaken, zoals droogheid, irriterende stoffen, seksueel overdraagbare aandoeningen of andere infecties. Lees hier hoe je vaginale jeuk kunt behandelen en voorkomen. 

Vaginale geur

Afscheiding die een lichtzoete of scherpe geur heeft is heel normaal, maar als je een sterke, onaangename geur vanuit je vagina opmerkt, is het waarschijnlijk een teken van bacteriële disbalans of een andere infectie. Lees hier meer over de oorzaken van en behandelingen voor een onaangename vaginale geur.

Vaginale afscheiding

Vrouwen zijn na de overgang bijzonder vatbaar voor een droge vagina vanwege een daling in de oestrogeenproductie, maar deze aandoening kan vrouwen van alle leeftijden treffen. Als je last hebt van droogheid, irritatie en/of pijn tijdens seks, vind je hier oplossingen voor je ongemakken. 

Vaginale afscheiding

Afscheiding is het slimme zelfreinigende systeem van de vagina en normaal gesproken niet iets om je zorgen over te maken, maar als er plotseling iets mis lijkt te zijn met de textuur, kleur of geur van je afscheiding, kan dat door een onderliggende infectie komen. Lees hier of je vaginale afscheiding normaal is.

Vaginale roodheid/branderige vagina

Als je vagina rood en geïrriteerd is en elke keer dat je moet plassen branderig aanvoelt, is dat een teken van ontsteking – en in tegenstelling tot wat men algemeen aanneemt, is de oorzaak niet per se een urineweginfectie. Lees hier meer over de oplossingen voor roodheid en een branderige vagina.

Gebruik de oplossingstool om een product te vinden dat voor jouw vagina werkt!